Ultimaker 2+ & Ultimaker 2+Extended - Com extreure filament encallat en l'equip?

Ultimaker 2+ & Ultimaker 2+Extended - Com extreure filament encallat en l'equip?

De vegades, quan una bobina s'acaba, el filament es pot arribar a quedar encallat dins la màquina, fent que no es pugui retirar amb els procediments de “Canvi” i “Descàrrega” del material.


En casos com aquest, per extreure el material cal seguir el procediment següent:

  1. Escalfar el Print Core  fins a 240 graus Celsius. 
    • Des del menú inicial de l'equip, s'ha d'anar a:
      1. < Maintenance >, <Advanced >, y < Heatup nozzle >
      2. Augmentar la temperatura objectiu fins a 240 graus, i esperar que el Print Core arribi a aquesta temperatura.
    • No es recomana pujar més de 245 graus, ja que a aquestes temperatures alguns materials poden dificultar l'extracció de filament i generar obstruccions difícils d'eliminar.
  2. Afluixar la subjecció del feeder 
    1. Per a Ultimaker 2, cal empènyer cap a dalt la palanca que hi ha al lateral del feeder, tal com es veu en la següent imatge, i mantenir-la en aquesta posició mentre es realitzen els punts 3 i 4.
  3. Extreure el tub Bowden del capçal. 
    1. Per extreure aquest tub, cal pressionar l'acoblador del tub (de color blanc) cap avall, i alhora estirar el tub Bowden cap amunt, fins que aquest quedi totalment fora del capçal.
  4. Extreure material.
    • Amb unes pinces, extreure el material de l'interior del tub Bowden. Realitzar aquest pas amb precaució, ja que el material estarà calent.

En cas que apareguin problemes o preguntes durant el procediment, cal posar-se en contacte amb el Servei d'Assistència Tècnica